Over ons

OMT is opgericht in 1998 en is uitgegroeid tot specialistisch toeleverancier voor o.a. de procesindustrie en automotive-industrie.

Geautomatiseerd Bedrijfsbureau
De geïntegreerde afdelingen inkoop, orderbehandeling & werkvoorbereiding zijn volledig geautomatiseerd onder ERP-technologie en ingericht op de mogelijkheden van het gezamenlijk productieapparaat.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

  • Ommeren Metaaltechniek BV is ISO 9001-2015 gecertificeerd.
  • Ommeren Metaaltechniek BV is ISO 3834-2 gecertificeerd.
  • Ommeren Metaaltechniek BV is EN 1090-1 EXC 3 gecertificeerd.
     
Wat betekent ISO 3834-2 gecertificeerd:

ISO 3834 is de kwaliteitsborgingsnorm voor het smeltlassen van metalen. Deze norm bestaat uit 3 verschillende niveaus, waarbij Ommeren Metaaltechniek BV gecertificeerd is voor het meest uitgebreide niveau: ISO 3834-2.

De certificering houdt in dat wij, onder toezicht van onze lascoördinator, volgens goedgekeurde procedures, en met gekwalificeerde lassers werken. ISO 3834-2 is een kwaliteitsbewijs voor onze algehele lasorganisatie van orderacceptatie, verzorging van niet destructief onderzoek (NDO), lasmethode beschrijving (WPS, LMB), lasmethode kwalificatie (WPQ, LMK), beheer van lastoevoegmaterialen, onderhoud lasapparatuur, het opleiden en kwalificeren van lassers, visueel onderzoek van de las, materiaaltraceerbaarheid, tot productafname.  Dit betekent een waarborging voor de kwaliteit van uw product.

Waarom ISO 3834-2:

OMT is al lange tijd bekend met systemen die tot doel hebben de kwaliteit van de organisatie, onze producten en dienst te waarborgen. OMT is hiervoor o.a. ISO 9001-2015 gecertificeerd. Deze norm is echter niet toepasbaar op de lastechnische activiteiten. De kwaliteit van het lassen is namelijk pas te beoordelen na vervaardiging. Het lassen is een "speciaal proces".

Om tot een kwaliteitsborgingsysteem voor het lassen te komen is in samenwerking tussen International Standarization Organisation (ISO) en Commission European de Normalisation (CEN) een speciaal normensysteem ontwikkeld. Deze norm is bekend als de ISO 3834-2. ISO 3824-2 is de meest uitgebreide klasse voor het certificeren van lastechnische activiteiten.

Met de norm ISO 3834-2 is het mogelijk om door middel van procedures, werkinstructies en controles te komen tot een kwaliteitsborgingsysteem voor alle uit te voeren laswerkzaamheden. Het OMT kwaliteitssysteem volgens ISO 3834-2 staat beschreven in het OMT kwaliteitshandboek lassen.                                         

 

Asme U-stamp

OMT is door ASME gecertificeerd, voor de levering van drukapparatuur volgens ASME VIII div 1 (designation U).
Waarom Asme U-stamp: OMT is actief in het produceren van drukdelen en drukvaten. Hierin is deze code een vereiste.

EN 1090

OMT is EN 1090 EXC 3 gecertificeerd.